Csapatunk

Az Egymese megálmodója, látássérültek pedagógiája szakos gyógypedagógus, okleveles gyógypedagógus

Bata Tímea

Dobai Denisza

Érintett szülő, grafikus

Ficskovszky-Kiss Dorottya

Értelmileg akadályozottak pedagógiája szakos gyógypedagógus, szomatopedagógus

Tóth Ágnes Zsuzsanna

Vigh Zsuzsa

Hegyaljai Norbert

Szomatopedagógus, gyógypedagógus

Szomatopedagógus, gyógypedagógus

Informatikus, lelkes támogató

Eddigi szakmai pályafutásom alatt elsősorban látássérült gyermekek gyógypedagógiai fejlesztésével és családjaik támogatásával foglalkoztam. Az évek során tapasztalatot szereztem a korai intervención át az óvodás- és iskoláskorú látássérült gyermekek integrációjának támogatásában.

A hivatásom mozgatórugói a szakmai kihívásokhoz való alkalmazkodás, a folyamatos fejlődés és megújulás, ezért - a képzések mellett - a hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat is szoros figyelemmel követem.

Azért álmodtam meg az Egymesét, hogy közös összefogással lehetőséget teremthessünk akadálymentesen megtapasztalni a mese pszichomotoros fejlődésre gyakorolt pozitív hatásait. A projekt során részt veszek a mesék fotózási-, videószerkesztési és egyéb kreatív munkálataiban, a történetek megalkotásában, valamint a szakmai anyagok megírásában, -szerkesztésében.

Az Egymese megálmodója, látássérültek pedagógiája szakos gyógypedagógus és okleveles gyógypedagógus

Bata Tímea

Mindig szerettem firkálni, firkálva gondolkozni, de sosem gondoltam úgy, hogy én tudok is rajzolni. Aztán Aina hosszú hónapokra velem együtt kórházba került, és mire hazajutottunk, tele lett az első rajzfüzetem. Akkor egyszerűbb volt képekkel, vonalakkal dolgozni. Ezen a ponton kezdett mélyebben, alaposabban érdekelni a vizualitás, mint kifejezőeszköz, és később ez az irány csak erősödött.

Sok véletlennek köszönhetően alakult úgy, hogy a „firkálva gondolkodás” új útra tudott vinni és új hivatásommá vált egy megváltozott élethelyzetben.

Mindig kreatív problémamegoldó voltam, szeretem, hogy minden feladat más és különböző irányokba vihet. Fontosnak tartom, hogy az üzeneteket vizuális formában is jól kommunikálják, erre törekszem magam is és ehhez a törekvésemhez szorosan kapcsolódik az Egymese projekt is, ahol a mesék grafikai megvalósításában veszek részt.

Érintett szülő, grafikus

Dobai Denisza

A korai fejlesztés területén dolgozom, ahol eltérő fejlődésmenetű gyermeket nevelő családok ellátásában és kísérésében veszek részt. Ezt megelőzően néhány évig a fejlődésmenetükben jelentősen akadályozott gyermekek óvodai ellátásával foglalkoztam. A gyógypedagógusi hivatás folyamatos megújulásra, reflexivitásra és gondolkodásra, újragondolásra ösztönöz. Ezt a szemléletet képviselem az Egymese projekt kapcsán is.

Fontosnak tartom, hogy az eltérő fejlődésmenetű gyermekek is megtapasztalhassák számukra is befogadható módon a mesék jótékony hatásait. Éppen ezért a szívügyem ez a projekt, amelyben azon dolgozom kollégáimmal szoros együttműködésben, hogy a meséink könnyen érthetővé, feldolgozhatóvá és akadálymentessé váljanak főként kommunikációs szempontból. Ezen felül a meséink narrálásában és a szakmai tartalmaink írásában veszek részt.

Értelmileg akadályozottak pedagógiája szakos gyógypedagógus, szomatopedagógus

Ficskovszky-Kiss Dorottya

Gyógypedagógusként a korai fejlesztés területén dolgozom. Tapasztalataimat bölcsődei integrációban és ambuláns ellátásban gyűjtöttem. Munkám együttműködést igényel a gyermekkel, szülőkkel és a családdal, valamint a gyermeket támogató többi szakemberrel.

A vizualitás igen erős csatorna és közvetítő erő gyermeknek és felnőttnek egyaránt. Ezért lett a kiindulópont a mese. Az egyszerű történetek alkotásában veszek részt és segítem azok megvalósulását. Emellett a szülők és szakemberek számára készülő szakmai anyagok létrejöttében munkálkodom.

Szomatopedagógus, gyógypedagógus

Tóth Ágnes Zsuzsanna

Gyógypedagógusi munkámat súlyosan és halmozottan sérült gyermekek fejlesztésében és óvodai ellátásában kezdtem meg. Jelenleg a korai életkorú, különböző (érzékelés és észlelés, értelem, kommunikáció, evés, mozgás) területeken érintett gyermekek gyógypedagógiai és mozgásfejlesztésével, valamint tanácsadással foglalkozom. Számomra a legfontosabb a gyermekeknek élményt nyújtani és a szülőket támogatni.

Az Egymese stúdiójában készített videók kreatív munkájában veszek részt, a mesék írásában, a forgatókönyvek szerkesztésében, grafikák és videók készítésében.

Szomatopedagógus, gyógypedagógus

Vigh Zsuzsa

Termékmenedzseri és digitális termékek fejlesztésében szerzett tapasztalatommal támogatom az Egymese csapatát. Ez nagyon távol áll attól a szakmai munkától amit a csapat végez, ezért igyekszem olyan perspektívát és eszközöket behozni, ami megkönnyíti a többiek munkáját. Fontosnak tartom, hogy a csapat által végzett értékes munka és az elkészült mesék minél több családhoz eljusson.

Fő feladatom a weboldal és a kapcsolódó rendszerek tervezése és menedzselése, de besegítek a kommunikációba, pályázatírásba és egyéb technikai vagy adminisztratív feladatokba.

Informatikus, lelkes támogató

Hegyaljai Norbert